Jokainen varmasti haaveilee hyvästä ja energisestä olosta joka päivä. Tällainen olo saa jaksamaan arjessa ja nauttimaan juhlasta vielä entistä enemmän, joten ei mikään ihme, että hyvä olo on todella metsästetty asia. Aina ei kuitenkaan tunnu, että olo olisi paras mahdollinen ja silloin saattaakin kaivata muutamaa vinkkiä asioista, joita kannattaisi miettiä tai muuttaa.
Alla olevasta listasta löydät kymmenen vinkkiä hyvään oloon.

  1. Syö hyvin ja oikeanlaista ruokaa. Jos ruokailutottumuksesi ovat vinossa, et varmasti voi niin hyvin kuin haluaisit. Mistään rakettitieteestä ei ole kysymys, vaan lähinnä tulisi pitää silmällä sitä, että ateriat koostuvat proteiinista, hiilihydraateista ja rasvasta, oikeassa suhteessa. Myös vitamiinien ja hivenaineiden saannista kannattaa huolehtia ja kuitu taas auttaa vatsaa pysymään kunnossa. Kokeilemalla jokainen varmasti löytää itselle sopivimman ruokavalion.
  2. Aseta tavoite. Kun sinulla on konkreettinen tavoite, on helpompi työskennellä sitä kohti joka päivä. Kirjaa tavoite ylös ja käytä hetki sen pohtimiseen, kuinka tuon tavoitteen voisi saavuttaa. Kun sinulla on konkreettinen suunnitelma, ei siitä lipsuminen noin vaan onnistukaan.
  3. Lopeta valittaminen. Valittamisella luot paljon negatiivista energiaa päiviisi. Kokeile sen sijaan etsiä jotakin positiivista jokaisesta ikävästä tilanteesta jonka kohtaat ja jokaisesta päivästä jonka elät. Alkuun se saattaa tuntua hankalalta, mutta lopulta valittaminen varmasti vähenee ja tulet paremmalle tuulelle.
  4. Priorisoi. Jos tuntuu, että kiire ja stressi painavat päälle jatkuvasti, pysähdy hetkeksi ja mieti, mikä elämässä todella on tärkeää. Priorisoi nämä tärkeät asiat päivissäsi, jolloin saatat saada lisää aikaa niihin asioihin, jotka todella tuovat iloa elämääsi.
  5. Muista oma aika. Varmista, että sinulla on aikaa myös pelkästään itsellesi. Varaa aikaa ihka omiin harrastuksiisi, mitä ne sitten ovatkaan. Erityisesti perheellisenä oma aika saattaa helposti unohtua, mutta yritä löytää sillekin joku kolo, kiität itseäsi vielä myöhemmin.
  6. Vietä aikaa ihmisten kanssa joista pidät. Tämä on yksinkertainen neuvo, mutta varsin erinomainen hyvän olon kannalta. Samoin kuin oman ajan kanssa, on aika hyvien ystävien ja mukavien ihmisten kanssa korvaamatonta omalle hyvälle ololle. Sovi siis vaikkapa lenkkitreffit tai kahvilakäynti ystävän kanssa. Yhdessä voitte vaikkapa kokatakin!
  7. Harrasta liikuntaa säännöllisesti. Liikunta vapauttaa endorfiineja ja tekee erittäin hyvän ja onnellisen olon. Ota päivästä vaikkapa 20 minuuttia pienen kävelyn, hölkkälenkin tai kotijumpan tekemiseen ja toista vaikkapa 5 kertaa viikossa, niin saat jo 100 minuutin liikunta-ajan täyteen viikossa.
  8. Onnistu joka päivä jossakin. Onnistumisen tunne antaa hyvää oloa ja positiivista mieltä koko päiväksi. Aseta siis päiväsi tavoitteeksi vaikkapa jonkin projektin loppuun saattaminen, vakilenkkisi nopeusennätys tai vaikkapa tuntemattomalle puhuminen. Mikä tahansa tavoitteesi onkin, olet onnellisempi sen jälkeen, kun olet saanut sen toteutettua.
  9. Älä vaadi aina 100 prosenttia itseltäsi. Perfektionismi kaikissa asioissa saa sinut vain stressaamaan entistä enemmän. Hyväksy, että joissakin asioissa pienempi panostus riittää. Joka ilta ei ole esimerkiksi välttämätöntä kiillottaa kotia lattiasta kattoon, vaan tiskien, pyykkien ja muun sekalaisen tavaran järjesteleminen riittää aivan hyvin.
  10. Opettele sanomaan ei. Jos haluat priorisoida elämäsi onnellisemmaksi ja olosi paremmaksi, on sinun opittava sanomaan ei asioille, joita et ehdi tai halua tehdä.