Yhdistämällä useita lainoja yhdeksi lainaksi voit:

  • Vähentää kuukausittaisia kustannuksia
  • Saada enemmän aikaa maksaa takaisin useita pienempiä velkoja
  • Vähentää kokonaiskustannuksia

Suosittelemme, että kokeilet 2-3 eri lainanantajaa. Yhtä matalalla korkotasolla, toista lainaneuvottelijalla ja kolmatta korkeammalla korolla, jos et läpäissyt kahden ensimmäisen lainantarjoajan vaatimuksia. Huomaa kuitenkin, että mitä enemmän haet sitä enemmän se voi vahingoittaa luottokelpoisuuttasi.

Yritys Määrä Korko Kesto
Rahalaitos
(Kulutusluotto)
500 - 60.000€ 4.50 - 20% 1 - 15 vuotta
Sortter
(Kulutusluotto)
1.000 - 60.000€ 4 - 20% 1 - 15 vuotta
Omalaina
(Kulutusluotto)
100 - 60.000€ 4.19 - 20% 1 - 20 vuotta
Zmarta
(Kulutusluotto)
1.000 - 60.000€ 4.41 - 20% 1 - 15 vuotta

Lainojen yhdistäminen

Lainoja ja vippejä on nykyään mahdollista ottaa monilta tahoilta. Saattaa olla, että yhdellä ja samalla henkilöllä on vaikkapa viisi tai paljon useampiakin luottoja ja lainoja maksettavanaan. Kuulostaa varsin sekavalta, eikö vain? Ainakin, jos jokaisella luotolla on eri maksupäivä ja erilaiset kuukausierät. Tuntuisi siis varsin loogiselta, että nämä kaikki voisi yhdistää yhden ja saman luoton alle. Ja näin voi toki tehdäkin, netistä löytyy useita palveluja, jotka auttavat usean luoton maksajaa yhdistämällä lainoja.

Alkuun lainojen yhdistämisessä

Kun lainoja on useita, voi olla järkevää hakea yhdistelylainaa. Tällaisia palveluja löytyy monilta rahoituslaitoksilta tai esimerkiksi pikalainoja tarjoavilta yrityksiltäkin. Etsimällä löytää itselle parhaat vaihtoehdot, mutta kannattaa toki kiinnittää huomiota ainakin siihen, mihin summaan asti mikäkin palveluntarjoaja yhdistelylainoja myöntää. Tätä vertailua varten tulee tietysti laskea omat lainasummat yhteen, jotta tietää minkä verran yhdistelylainaa oikeastaan tarvitseekaan, varsinkin kun omien velkojen yhteissummaa saattaa olla vaikea hahmottaa, jos se koostuu useista pienistä lainoista.

Toinen seikka, joka kannattaa selvittää jo ennen yhdistelylainan hakemista, on se, millaisia kuluja nykyisten lainojen poismaksamisesta koituu. Jos siis maksettavana on vaikkapa kolme erilaista luottoa tai lainaa eri myöntäjiltä tai eri ehdoin, on näiden jokaisen kohdalta tarkastettava, mitä niiden poismaksaminen tulee maksamaan. Nykyään pienlainat saa tosin useimmiten maksettua pois kuluitta, mutta asian varmistaminen kannattaa aina.

Lainojen yhdistäminen – kuinka se käytännössä toimii

Kun haluaa yhdistää lainansa, tulee olemassa olevat useammat lainat maksaa pois. Ja kuinka tämä sitten onnistuu? Tähän tarkoitukseen haetaan yhdistelylainaa, jota voi usein hakea vakuudetta jopa useisiin tuhansiin, ellei kymmeniin tuhansiin, asti. Kyseisellä yhdistelylainalla hakija sitten maksaa aiemmat pienemmät velkansa pois ja sen sijaan jatkossa maksaa tätä kyseistä yhdistelylainaa takaisin. Yhdistelylaina on siis periaatteessa laina velkojen takaisin maksuun, mutta ei tietenkään poista olemassa olevaa velkaa, ainoastaan helpottaa useamman pienen velan maksua, sillä yhtä lainaa on usein niin helpompi kuin edullisempikin maksaa.

Lainojen yhdistämisen kannattavuus

Miksi lainojen yhdistäminen kannattaisi? Ensimmäisenä yhdistelylainoista saattaa tulla mieleen, että miksi kukaan haluaisi hakea lainaa lainan takaisin maksamiseen. Katsotaanpa asiaa kuitenkin eri kantilta. Jos henkilöllä on esimerkiksi kolme lainaa, joista kaikista hän maksaa lainahoitokuluja, laskutuskuluja sekä korkoja – jokaisesta erikseen – saattaa lainojen maksuun ja kuluihin huveta sievoinen summa. Entäpä jos maksettavana olisivat vain yhdet lainanhoitokulut kuukausierän ja koron lisäksi?

Niinpä, laina tulisi varmasti huomattavasti edullisemmaksi. Ja tähän tietenkin perustuu myös yhdistelylainojen kannattavuus. Netissä on tarjolla myös laskureita, joiden avulla voi selvittää, säästäisikö lainoja yhdistelemällä. Nämä laskurit kertovat myös konkreettisen summan, jonka lainakuluissa säästäisi. Tämän summanhan voi kokonaisuudessaan käyttää sitten lainan takaisinmaksuun, jos päättää yhdistää lainansa ja hakea yhdistelylainaa.

Lainakulujen vähenemisen lisäksi yhdistelmälaina voi tarjota toisenkin selkeän edun. Se voi nimittäin helpottaa oman talouden hallintaa, kun ei joka kuukausi tarvitse pysyä kartalla kuin yhden tai mahdollisesti vain parin lainan maksuista. Ei siis tarvitse muistaa vaikkapa viittä eri eräpäivää ja hoitokulujen summaa, kun lainaa maksaa takaisin enää vain yhdelle taholle. Yhdeltä laskulta näkee siis sen summan, joka lainan takaisin maksuun kussakin kuukaudessa tulee kulumaan.

Yhdistelylainaa hakemalla voi siis säästää aikaa ja vaivaa, mutta myös ehdottomasti selkeää rahaa. Lainoja yhdistelemällä saa myös selkeämmän kuvan omasta taloudestaan ja voi estää velkakierteeseen tai suurempiin rahaongelmiin ajautumisen. On toki tärkeää huomioida, ettei yhdistelylaina ole pelkästään tie onneen, vaan se tuo toki mukanaan aivan samanlaiset vaatimukset kuin mikä tahansa muukin laina, mutta toki se helpottaa talouden seurantaa ja saattaa vapauttaa yllättävänkin suuren rahasumman lainakulujen maksusta muuhun käyttöön – vaikkapa velan takaisin maksamiseen.