Joka kerta, kun teet lainahakemuksen tai ostat jotakin luotolla, luottotietosi käsitellään Bisnode Oy :n tai Suomen Asiakastieto Oy :n toimesta. Vaatimukset voivat vaihdella suuresti eri lainanantajien välillä.

Sen sijaan, että listaisimme lainoja ilman luottotietojen tarkistusta, mikä ei ole mahdollista, listaamme lainoja, joissa on matalimmat luottokelpoisuusvaatimukset.

Vertaile lainoja ilman luottotietoja

Yritys Määrä Kesto Tuloraja vuodessa
Ferratum
(Pikavippi)
100 - 4.000€ 2 viikkoa - 54 kuukautta Pienet säännölliset tulot
iRaha
(Pikavippi)
25 - 2.000€ 1 viikko - 3 kuukautta Pienet säännölliset tulot
Lainasto
(Pikavippi)
100 - 3.000€ 2 kuukautta - 47 kuukautta Pienet säännölliset tulot

Lainaa ilman luottotietoja

Rahantarve ei katso aikaa tai paikkaa, eikä myöskään sitä, millaisia ongelmia henkilöllä on raha-asioissa aiemmin ollut. Siispä joku, jolla joskus on ollut ongelmia maksaa velkojaan tai laskujaan, saattaakin joutua uudelleen samaan tilanteeseen ja yrittää hakea apua pikalainoista tai pikavipeistä.

Tämä vaihtoehto tulee ensimmäisenä mieleen yleensä siksi, että perinteisten pankkien kautta luottotietomerkinnän omaava henkilö ei useinkaan saa lainaa edes takaajan tai vakuuden avulla. Toinen syy voi tietysti olla se, että lainantarve on niin pieni, etteivät perinteiset pankit pysty vastaamaan kysyntään. Oli syy kuitenkin mikä tahansa, on merkintä luottotiedoissa auttamatta jonkin suuruinen ongelma lainan hakijalle.

Onko siis mahdollista saada lainaa, jos luottotiedot eivät ole kunnossa? Ainakin sitä voi joidenkin tahojen kautta yrittää.

Mistä lainaa luottotiedottomalle ja kulutusluotto ilman luottotietoja?

Oletko menettänyt luottotietosi ja tarvitset rahaa? Luottotiedoton henkilö mielletään usein riskiasiakkaaksi, ja lainan saaminen voi olla haastavaa. Kuitenkin, on olemassa erilaisia vaihtoehtoja, joilla voi saada lainaa ilman luottotietoja. Esimerkiksi vakuudellinen laina tai vertaislaina voivat olla mahdollisia vaihtoehtoja. On tärkeää ymmärtää, että lainan ehdot ja korot voivat olla korkeampia luottotiedottomille.

Voinko hakea lainaa Ruotsista ilman luottotietoja?

Monet saattavat ajatella, että on mahdollista hakea lainaa naapurimaista kuten Ruotsista ilman luottotietoja. Kuitenkin, tämä ei pidä paikkaansa. Vaikka maksuhäiriömerkinnät eivät automaattisesti seuraa sinua ulkomaille, monet yritykset ovat kiinnostuneita tarkistamaan luottotiedot ennen lainan myöntämistä.

Voinko hakea lainaa Virosta ilman luottotietoja?

Kuten Ruotsissa, myös Virossa on vaikea saada lainaa ilman luottotietoja. EU-maissa, kuten Viro, viranomaiset tekevät tiivistä yhteistyötä, ja Suomi voi luovuttaa henkilön luottotiedot toisten EU-maiden viranomaisille ja pankeille nähtäväksi.

Voinko hakea lainaa ulkomailta ilman luottotietoja?

Vaikka monet saattavat ajatella, että ulkomailta voisi saada lainaa helpommin ilman luottotietoja, todellisuus on usein toinen. Monet ulkomaiset pankit ja rahoituslaitokset tarkistavat luottotiedot ennen lainan myöntämistä. Erityisesti EU-maissa luottotiedot voivat olla nähtävillä muille maille.

Kuinka paljon lainaa luottotiedottomalle?

Luottotiedottoman on mahdollista saada lainaa eri summille, mutta se voi vaatia erityisiä järjestelyjä tai vakuuksia. Olipa kyseessä 500 euron, 1000 euron, 100 euron tai 50 euron laina, on tärkeää harkita tarkasti lainan ehtoja ja korkeampia korkoja, jotka saattavat liittyä lainanottoon ilman luottotietoja.

Luottotiedot

Luottotiedot ovat kaikkea sitä tietoa, jota yksityishenkilön tai yrityksen maksukyvystä, taloudellisesta asemasta ja taloudellisista sitoumuksista on saatavilla. Tähän siis lukeutuvat muun muassa tiedot siitä, jos lainoja on jäänyt maksamatta, velkoja on siirtynyt perintään tai yritys on kokenut konkurssin. Tavanomaisista laskuista tai esimerkiksi sakoista voi aiheutua merkintä luottotietoihin, jos niitä ei makseta viimeistään siinä vaiheessa, kun velan perijä ilmoittaa seuraavan askelen olevan merkintä luottotietoihin, jos perittävää summa ei makseta.

Kuten ymmärtää saattaa, ovat nämä tiedot arvokkaita mahdolliselle lainan antajalle, kun lainanhakijan maksukykyä arvioidaan. Jos hakijalla on laskuja perinnässä tai muuta velkaa maksamatta, voi olla, että haettava uusi lainakin jää maksamatta. Jos luottotiedoissa on jo valmiiksi merkintä, kannattaa siis tarkkaan punnita uuden lainan hakemista, sillä vaikka sellaisen onnistuisikin saamaan, voivat samat hankaluudet takaisinmaksussa toistua.

Luottotietojen kerääminen ja merkinnän poistuminen

Luottotietoja keräävät Suomen Asiakastieto sekä Bisnode Finland. Näistä Suomen Asiakastieto on varmasti se tunnetuin taho, jonka kautta jokainen voi halutessaan tehdä yhden maksuttoman omien luottotietojensa tarkistuksen vuodessa.

Lainan hakeminen ilman luottotietoja on mahdollista, sen saamisesta ei kuitenkaan ole takeita. Ainakin hankalampaa se varmasti on, verrattuna siihen, että luottotiedot olisivat moitteettomat. Toisin kuin pikavippien alkuaikoina, on näissäkin lainamahdollisuuksissa nykyään yleisenä sääntönä, että luottotiedot tarkastetaan. Lainahakemuksen voi tietysti täyttää, mutta jos lainan saisikin, on se todennäköisesti kalliimpaa sellaiselle henkilölle, jonka luottotiedot eivät ole kunnossa.

Maksuhäiriömerkintä säilyy luottotietorekisterissä 2–3 vuoden ajan. Kun aiheuttava velka on suoritettu ja maksusta on tehty ilmoitus rekisteriin, merkintä katoaa kuukauden sisällä.

Mistä lainaa ilman luottotietoja

Kun sanotaan, että jollakin henkilöllä ei ole luottotietoja, ollaan hiukan hakoteillä. Luottotiedot ovat nimittäin jokaisella, niissä vain saattaa joillakin olla merkintöjä. Nämä merkinnät ovat siis niitä, jotka niin sanotusti saavat henkilön menettämään luottotietonsa ja tekevät hänestä näin hieman vähemmän haluttavan lainanottajan. Tämä ei kuitenkaan välttämättä aivan täysin poissulje lainan saamisen mahdollisuutta.

Lainaa ilman luottotietoja voi hakea joiltakin pikavippiyrityksiltä, vaikka useimmiten sitä ei maksuhäiriömerkintäisille kuitenkaan myönnetä. Joskus myös vakuuden tai takaajan saaminen lainalle saattaa auttaa sen saamisessa, vaan tämäkin saattaa rahaongelmissa olla helpommin sanottu kuin tehty.

Kun henkilöllä on merkintä luottotiedoissa, on se usein este lainan saamiselle. Jos katsoo pikalainoja tai -vippejä tarjoavien yritysten lainan hakijaa koskevia vaatimuksia, ovat moitteettomat luottotiedot sielläkin yleensä aina listattuna. Jos luottotietomerkintäisellä siis onkin mahdollisuus saada lainaa, ei tällaisia palveluja ainakaan pilvin pimein markkinoilta löydy. Ja onhan toki niin, että lainan tarve kannattaa punnita todella tarkkaan, jos merkintä jo luottotiedoista löytyy.

Kuinka hakea lainaa?

Lainan hakeminen luotonantajan sivulla on helppoa ja nopeaa. Aloita valitsemalla itsellesi sopiva lainatuote, kuten joustoluotto tai kulutusluotto. Täytä lainahakemus, mikä vie vain muutaman minuutin. Saat henkilökohtaisen ja edullisen lainatarjouksen heti hakemuksen täytettyäsi.

Ensimmäinen nosto joustoluotolta tai kulutusluotto voidaan maksaa suoraan tilillesi. Jos sinulla on jo joustoluottotili, voit tehdä lisänostoja milloin tahansa. Luotonantaja tarjoaa luotettavan ja joustavan tavan rahoittaa arjen menot ja yllättävät kulut