Jos haluat mahdollisuuden saada rahat tilillesi jopa viikonloppuna, on kahden ehdon täytyttävä. 1. Lainanantaja on avoinna viikonloppunakin 2. Sinulla pitää olla sama pankki kuin lainanantajalla tai olet hakenut lainaa edellisenä arkipäivänä ennen kello 15.00.
Jos nämä kaksi vaatimusta täyttyvät, saat rahat tilillesi noin tunnissa ja useimmissa tapauksissa jo viidessä minuutissa.

Muussa tapauksessa, jos haet lainaa kello 15.00 jälkeen tai viikonloppuna, ovat rahat tililläsi seuraavana arkipäivänä. Muista, että monet lainanantajat vaativat lainahakemuksen vahvistuksen puhelimitse (koskee vain uusia asiakkaita).

Yritys Määrä Pankki Maksuaika
Limiitti
(Pikavippi)
100 - 2.000€ Aktia
Danske Bank
Handelsbanken
Nordea
POP-Pankki
S-Pankki
Säästöpankki
Ålandsbanken
Ma-su 00:00-24:00

Sms-laina – pikavippi heti

Pikavippi kuulostaa jo sanana siltä, että se on laina, jonka saa nopeasti. Pikavippiä tarvitseva henkilö onkin useimmiten akuutin rahan tarpeessa ja tarvitsee summan tililleen mahdollisimman nopeasti.

Kuinka nopeasti lainaa saa?

Toisaalta pikavippi on myös lyhytaikainen laina, eli sen poismaksaminen tapahtuu usein viikon-parin kuluttua sen ottamisesta, eli se on pikainen laina myös tässä mielessä. Vaikka lainan tarvitsijaa tietysti kiinnostaa lainan takaisinmaksun ajankohta ja maksusuunnitelma, on hyväksytyn luottopäätöksen jälkeen akuutissa tilanteessa kaikkein tärkeintä tietää, kuinka nopeasti tarvittu summa tupsahtaa hakijan tilille. Kuinka pikainen pikavippi voi siis parhaimmillaan olla?

Ensimmäinen askel – lainahakemuksen täyttäminen

Ennen kuin lainan hakija saa rahat tililleen, on hänelle itsestään selvästi myönnettävä tämän kyseisen summan verran lainaa. Siispä lainahakemus on täytettävä ja mitä nopeammin se onnistuu, sitä nopeammin rahat saa tililleen.

Kun haluaa pikavipin heti, on aivan ensin paikallaan vilkaista kelloon. Jos osoittimet tai digitaaliluku vilkuttaa yöaikaa – usein jotakin kello 23 ja 7 välillä – ei rahaa myönteisestä luottopäätöksestä huolimatta saa tililleen ennen aamua. Tosin, luottopäätöksiä voidaan yöaikaan tehdä, joten kiireinen hakija voi täyttää hakemuksen ja saada rahat tililleen heti ensimmäisen mahdollisuuden tullen – mikäli luottopäätös siis on myönteinen.

Lainahakemuksen täyttämiseen ei useimmiten mene kovinkaan pitkään, ainakaan jos on ottanut tiedot esimerkiksi omista palkkasummistaan jo valmiiksi esille. Hakemuksen täyttämiseen kannattaa toki myös käyttää aikaa, sillä huolella täytettyyn hakemukseen ei lipsahda helposti virheitä, jotka puolestaan saattavat viivästyttää päätöksen antoa tai pahimmillaan evätä koko pikavipin saannin.

Toinen askel – luottopäätös

Kun luottohakemus on täytetty huolellisesti ja lähetetty eteenpäin, ei hakija voi tehdä muuta kuin odottaa. Vaikka pikavipin haluaisi heti, on jokaisen luotonmyöntäjän tärkeää tarkistaa esimerkiksi asiakkaan maksukyky, jo häntä itseään varten, joten turha hosuminen ei tässäkään asiassa kannata. Eikä usein ole tarpeenkaan, sillä jotkut palveluntarjoajat tuovat luottopäätöksen asiakkaan tietoon aivan silmän räpäyksessä. Joillakin lainantarjoajilla luottopäätöksen tekeminen saattaa kestää kauemmin, mutta näissäkään tapauksissa harvemmin puhutaan päivistä.

Myönteinen luottopäätös tarkoittaa tietysti sitä, että haettu laina voidaan myöntää. Tässä vaiheessa kannattaa vielä tarkistaa, mitä lainan antaja vaatii ennen varsinaista lainan maksamista. Joskus lainan hakijan tulee nimittäin allekirjoittaa sopimus ennen kuin laina voidaan maksaa, joten jos pikavipin haluaa heti, tulee allekirjoitus napauttaa menemään saman tien.

Kolmas askel – pikavippi heti tilille

Kun myönteinen luottopäätös on annettu, on pikavippi parhaimmillaan lainanhakijan tilillä jo minuuteissa. Tässäkin tosin on paikallaan vilkaista kellonaikaa, sillä yöaikaan pikavippejä ei voi lain mukaan saada tililleen. Siispä myönteinenkään lainapäätös ei saa pikavippiä heti asiakkaan tilille, jos kello kolkuttelee yötä. Jos taas kyseessä on päiväaika, saattaa vipin tilille saaminen riippua muun muassa lainan ottajan pankista, mutta kuten sanottua, useimmilta pikavippien tarjoajilta pikavipin saa melkeinpä heti tilille, kun se on myönnetty.

Pikavippi heti tilille – mitä tulee huomioida

Jos pikavipin haluaa mahdollisimman nopeasti tililleen, kuten akuutissa rahantarpeessa tietysti toivoo tapahtuvan, on syytä kiinnittää huomiota muutamaan seikkaan. Ensinäkin, pikavippiä voi hakea yöaikaan ja lainapäätöksenkin tällöin saa, mutta senttiäkään ei tipahda tilille ennen kuin kello lyö aamua.

Toisekseen, lainahakemus tulee täyttää oikein ja huolella, sillä huolimattomasti täytetty lainapäätös on omiaan viivästyttämään koko prosessia ja tällöin pikavippiä ei todellakaan saa tililleen heti. Ja tietysti kannattaa jo pikavippifirmaa valitessaan selvittää, mistä vipit saa käyttöönsä kaikkein pikaisimmin. Näin ei ainakaan jää minkäänlaista jossiteltavaa, vaikka eivät lainan tilille maksuajat hirveän pitkiksi nousekaan.

Jos siis pikavipin haluaa tililleen heti, kannattaa tehdä taustatyö huolella ja käyttää hiukan aikaa luottohakemuksen huolelliseen täyttämiseen. Näillä eväillä konkreettisen vipin saaminen tilille onnistuu varmasti hiukan nopeammin.