Tässä artikkelissa tarkastelemme uusia pikavippejä, jotka ovat tulleet Suomen markkinoille. Käsittelemme myös, miksi uudet pikavipit voivat olla edullinen vaihtoehto lainanhakijoille ja miten lainamarkkinat ovat muuttuneet viime vuosina.

Uudet pikavipit

  1. Morrowbank
  2. Iraha
  3. Hae
  4. Alisapankki

Miksi uudet pikavipit ovat hyvä valinta?

Uusien pikavippien etuna on, että ne usein tarjoavat houkuttelevia tarjouksia uusille asiakkaille, kuten täysin ilmaisen ensilainan tai korko- ja lyhennysvapaita kuukausia. Tarve pikavipeille on kasvanut vuosi vuodelta, ja kysynnän kasvaessa myös tarjonta on kasvanut. Uusia pikavippiyrityksiä tulee joka vuosi, joskin nykyään hidastuvaan tahtiin. Tämä on lainanottajan kannalta positiivista, sillä tämä pakottaa pikavippiyritykset antamaan parempia ja parempia etuja kuluttajille.

Miten uusin pikalaina eroaa vanhemmista?

Suurin muutos tapahtui vuonna 2019, kun Suomessa kaikkiin pikavippeihin asetettiin lain nojalla korkeintaan 20 prosentin nimelliskorko. Vuoden 2020 kesällä kuluttajalainojen korkoja kiristettiin vielä tästäkin koronaviruksen aiheuttaman taloudellisen epävakauden vuoksi. Vuoden 2021 lokakuun alusta korkotaso palautui takaisin 20 prosenttiin. Nämä muutokset ovat tehneet pikavippiyritysten toiminnasta vaikeampaa ja moni onkin lopettanut toimintansa. Lakiuudistuksen myötä uusia pikavippejä ja niitä tarjoavia yrityksiä syntyy entistä vähemmän.

Mitä uusimmat pikavipit tarjoavat?

Uudet lainapaikat saattavat tarjota uusille asiakkaille myös erikoisetuja, kuten korottoman vipin. Erityisesti ilmaiset ensilainatarjoukset kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ilmainen laina pitää maksaa sovitussa ajassa takaisin. Muuten myös ilmainen pikavippi muuttuu maksulliseksi. Korottomat vipit ovat kuitenkin nykyään todella harvinaisia johtuen lakiuudistuksista, jotka ovat leikanneet pikavippien korkoja.

Miksi uudet pikavipit ovat edullisempia?

Uudet pikavipit ovat usein edullisempia, koska ne tarjoavat houkuttelevia tarjouksia uusille asiakkaille. Lisäksi, kuten aiemmin mainittiin, pikavippiyritysten on pakko tarjota parempia etuja kuluttajille pysyäkseen kilpailukykyisinä. Tämä on johtanut siihen, että pikavippien korot ja kulut ovat pienentyneet huomattavasti 2000-luvun alusta.

Mikä on uusin trendi pikavippien maailmassa?

Uusin trendi pikavippien maailmassa on korottomien vipien tarjoaminen uusille asiakkaille. Tämä on erittäin houkutteleva tarjous, joka kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Kuitenkin, kuten aiemmin mainittiin, korottomat vipit ovat nykyään harvinaisia johtuen lakiuudistuksista, jotka ovat leikanneet pikavippien korkoja.

Miten uudet pikavipit vaikuttavat lainamarkkinoihin?

Uudet pikavipit vaikuttavat lainamarkkinoihin monin tavoin. Ne lisäävät kilpailua, mikä pakottaa pikavippiyritykset tarjoamaan parempia etuja kuluttajille. Toisaalta, lakiuudistukset ovat tehneet pikavippiyritysten toiminnasta vaikeampaa, mikä on johtanut siihen, että uusia pikavippejä ja niitä tarjoavia yrityksiä syntyy entistä vähemmän. Tämä voi johtaa siihen, että lainamarkkinat muuttuvat vähemmän kilpailukykyisiksi tulevaisuudessa.

Mikä on pikavippi?

Pikavippi on pieni, lyhytaikainen laina, joka on tarkoitettu kattamaan äkillisiä menoja ennen seuraavaa palkkapäivää. Pikavipit ovat yleensä noin 100-1000 euron.

Miksi uudet pikavipit ovat suosittuja?

Uudet pikavipit ovat suosittuja, koska ne tarjoavat nopean ja helpon tavan saada rahaa äkillisiin menoihin. Ne ovat myös joustavia, sillä lainan määrä ja takaisinmaksuaika voidaan sovittaa lainanottajan tarpeiden mukaan. Lisäksi uudet pikavipit ovat usein saatavilla myös henkilöille, joilla on heikko luottotieto.

Miten uudet pikavipit eroavat vanhoista?

Uudet pikavipit eroavat vanhoista muun muassa siinä, että ne ovat usein joustavampia ja niiden korko on usein alhaisempi. Lisäksi uusissa pikavipeissä on usein paremmat ehdot, kuten pidempi takaisinmaksuaika tai mahdollisuus lyhennysvapaaseen kuukauteen.

Mitä riskejä uusien pikavippien kanssa on?

Vaikka uudet pikavipit tarjoavatkin nopean ja helpon tavan saada rahaa, niiden kanssa on myös riskejä. Esimerkiksi jos lainaa ei maksa takaisin ajallaan, voi seurauksena olla korkeat viivästyskorot ja maksuhäiriömerkintä. Lisäksi pikavippien korot ovat usein korkeita, joten ne voivat johtaa velkakierteeseen.

Miten välttää riskit uusien pikavippien kanssa?

Uusien pikavippien riskit voi välttää esimerkiksi vertailemalla eri lainantarjoajia ja valitsemalla sellaisen, jolla on kohtuulliset korot ja ehdot. Lisäksi on tärkeää suunnitella lainan takaisinmaksu huolellisesti ja varmistaa, että pystyy maksamaan lainan takaisin sovitussa ajassa.