Korotonta lainaa

Korotonta lainaa – Lisätietoa

Koroton laina kuulostaa varmasti musiikilta jokaisen korvissa. Tästä syystä korottomia lainoja ei myöskään juuri uskota olevan olemassa. Ja periaatteessa tässä ollaankin aivan oikeassa. Tietäähän varmasti jokainen, kuinka asuntolainalliset kiroavat korkoja, eikä niiltä säästy minkään muunkaan lainan ottajat.

Luottokorteissa on korkoa ja niinpä on kaikessa muussakin. Korkoihin tosin vaikuttaa moni tekijä ja esimerkiksi yleisesti alhaisen korkotilanteen vuoksi tilikorot voivat olla matalalla, mutta tällöinpä laskevat myös lainojen korot.

Koroton laina – myytti vai totisinta totta?

Nyt olemme puhuneet korottomasta lainasta ja siitä, kuinka sellaista ei periaatteessa ole olemassakaan. Voimme kuitenkin paljastaa yhden seikan, jolla melkoisen edullista – jopa korotonta – lainaa voin saada.

Tarkoitamme tietysti pikavippejä ja -lainoja, joita markkinoidaan usein ensihakijalle ilmaisilla koroilla tiettyyn aikaan asti. On siis sanottava, että joillakin ehdoilla periaatteessa korotonta lainaa on saatavilla.

Uhka vai mahdollisuus?

Kun lainaa saa, on hakija usein miettinyt jo jonkin verran takaisinmaksua – usein suunnitelma tähän onkin jo olemassa. Tällaisissa tilanteissa korottoman lainan ottaminen saattaa yllättää iloisesti, vaikka lainaehdot ja muut vaatimukset kannattaa aina tarkastaa tarkkaan.

Jos kuitenkin tarvitsee pienetä lainaa nopeaan käyttöön, saattaa ensilainaajan koroton laina olla varsin hyvästäkin. Tällöin kun takaisinmaksuaika pysyy lyhyenä, ei lisäkorkoja tai kuluja tarvitse välttämättä sen kummemmin miettiä.

Korko pikavipeissä

Todellinen vuosikorko on aika-ajoin puhuttanut pikavippien osalta paljonkin. Nykyäänhän tuo on oltava nähtävillä selkeästi jo ennen lainaa haettaessa, korkohuijauksia nämä nopeasti myönnettävät lainat eivät siis ainakaan enää ole.

Kannattaakin tarkastaa ennen laina ottamista tai hyväksymistä koron suuruus, jotta ei tule ikäviä yllätyksiä – sama pätee myös silloin kun kiikarissa on koroton laina. Ehdoissa kun ensilainaajan korottomalle lainalle saattaa olla vaikkapa erilaiset ehdot kuin muille lainoille.

Kommentarer inaktiverade.