Laina ilman korkoa, jota sanotaan kokonaan kustannusvapaaksi lainaksi. Lainaat esimerkiksi 300 euroa ja maksat takaisin samat 300 euroa 30 päivän jälkeen. Monet lainanantajat tarjoavat sitä niin sanottuna ” kokeilulainana ”ja siksi se on saatavilla ainoastaan ensimmäisellä lainakerralla. Valitse lainanantaja, joka on sinulle täysin uusi. Lainan 2 vieressä numero näkyy tavallinen hinnasto.

Yritys Määrä Kesto Tuloraja vuodessa
Lainasto
(Pikavippi)
100 - 3.000€ 2 kuukautta - 47 kuukautta Pienet säännölliset tulot
Ferratum
(Pikavippi)
100 - 4.000€ 2 viikkoa - 54 kuukautta Pienet säännölliset tulot
iRaha
(Pikavippi)
25 - 2.000€ 1 viikko - 3 kuukautta Pienet säännölliset tulot

Koroton pikavippi

Kun päättää ottaa lainaa, oli se sitten pikavippi tai muunlainen laina, on aina muistettava, että takaisin maksettavaa on yleensä enemmän, kuin varsinainen lainattava summa. Jos siis otat vaikkapa 200 euron pikavipin, tulee maksettavaksi myös korko sekä useimmiten muitakin lainan kuluja.

Sama pätee myös pankkien myöntämiin lainoihin, vaikkapa asuntolainaan. Jotkut rahoitusyhtiöt, useimmiten pikavippejä ja joustoluottoja myöntävät sellaiset, voivat tarjota uusille asiakkailleen ensimmäisen lainan niin sanotusti korotta.

Lainojen kulut, oli kyse sitten pikavipistä tai muusta lainasta, koostuvat tietysti korosta, mutta myös muunlaisista kuluista. Tällaisia voivat olla joustoluottojen nostoprovisiot, laskutuskulut, lainojen muutoskulut ja monet muut pieniltä tuntuvat menoerät, jotka saattavat nostaa lainan kokonaiskulut yllättävänkin suuriksi. Tästä syystä myös pikavipin ottajan kannattaa varautua lainan reaalisummaa suurempaan takaisinmaksuun, vaikka pienempiä korottomiakin ensilainoja on olemassa.

Pikavipin korko

Pikavippien todelliset vuosikorot on jo pitkään pitänyt asettaa lainanhakijoiden ja muidenkin nähtäville selkeästi, joten jokaiselta pikavippien tarjoajalta tämä tieto yleensä löytyy ja vielä varsin helposti saatavana. Kannattaa siis jo ennen lainan ottamista tarkastaa, kuinka paljon korkoa haluamalleen summalle tietyksi laina-ajaksi joutuu maksamaan. Usein pikavippien korot lasketaan päiväkohtaisesti, joten pidemmällä laina-ajalla korko voi nousta suuremmaksi kuin esimerkiksi ainoastaan viikon laina-ajalla.

Koroton ja kuluton pikavippi

Useat pikavippien ja -lanojen tarjoajat mainostavat ensimmäisen lainan ottajille tarjoamaansa korotonta ja kulutonta vippiä, usein suosituimmille lainasummille. Nämä lainasummat ovat suurimmassa osassa palveluja muutamasta kympistä muutamiin satasiin. Tällaisen lainan ottamisesta ei siis periaatteessa koidu juurikaan kuluja, jos sen maksaa lainaehtojen mukaan ajoissa takaisin.

Korottomia ja kuluttomia pikavippejä voi siis periaatteessa sanoa olevan olemassa, mutta toki lainanhakijan tulee aina tutustua lainaehtoihin, jotteivät mahdolliset lisäkulut yllätä. Voi nimittäin olla, että vaikka laina olisi kuluton ja koroton, saattaa sen päälle tulla maksuja esimerkiksi lainan nostamisesta tai vaikkapa laina-ajan tai maksusuunnitelman muuttamisesta. Helpointa ja edullisintahan on tietysti maksaa laina aina ajallaan takaisin, jolloin pikavippi todella saattaakin tulla tarpeeseen ja palvella tarkoitustaan erinomaisesti.

Kuinka korottoman pikavipin löytää?

Pikavipin tai muun pienen lainan tarpeessa ensimmäinen osoite useimmiten on internet. Internetistä löytyy monenlaisia pikavippejä tarjoavia yrityksiä, joiden joukossa on useita suomalaisiakin vaihtoehtoja. Jos ei ole aiemmin ottanut pikavippiä mistään niitä tarjoavasta yrityksestä, on korottomien ja kuluttomien pikavippien valikoima varsin laaja. Jos taas on jo aiemmin saanut pikavipin joltakin yritykseltä, kannattaa korotonta ja kulutonta vaihtoehtoa etsiessään kokeilla jotakin muuta luotonmyöntäjää.

Korottoman ja kuluttoman pikavipin löytäminen on ehdottomasti helpompaa, jos lainan tarve jää muutamaan sataseen. Yksi suosituimmista pikavippisummista on 200 euroa ja tälle summalle on esimerkiksi olemassa monenlaisia korottomia pikavippitarjouksia. Jos lainan tarve on useita satoja tai jopa tuhansia, ei korottoman pikavipin löytäminen olekaan enää niin yksinkertaista. Eipä tällaisia tarjouksia juuri luotettavilta pikavippitarjoajilta löydykään.

Huomioitavaa korottomasta pikavipistä

Kun rahan tarpeessa oleva, mahdollinen lainanhakija löytää mielenkiintoisen tarjouksen korottomasta ja kuluttomasta pikalainasta tai -vipistä, voi hakemuksen laittaa menemään. Mutta ennen hakemista kannattaa kiinnittää huomio muutamaan seikkaan.

Ensinäkin on varmistettava, että lainan tarve mahtuu korottoman pikavipin tarjoushaarukkaan ja toisekseen, on selvitettävä, saako lainan maksettua takaisin korottoman lainan vaatimissa puitteissa. Nämä yksinkertaiset ja nopeasti tarkistettavat asiat säästävät hakijan turhalta vaivalta sekä lisäkuluilta, joita esimerkiksi pidempi laina-aika voi tuoda

Pikavippi ilman korkoa ei ole urbaanilegenda, mutta ei se myöskään jokaiselta palveluntarjoajalta tai jokaiseen tarpeeseen onnistu. Siksi kannattaakin rahantarpeen kohdalle osuessa punnita tarjolla olevat vaihtoehdot sekä oma takaisinmaksukyky tarkkaan ja varautua mahdollisiin kuluihin, joita korotonkin laina voi aiheuttaa.