Kun viikot viettää töissä, haluaa sitä hemmotella itseään lomilla ja viikonloppuna monenlaisella hauskalla tekemisellä. Budjettia tehdessä kuitenkin usein huomaa, että kaikenlaiseen hauskaan viikonlopputekemiseen uppoaa helposti satojakin euroja viikossa. Tässä olisi hyvä kohta säästää hiukan, sillä olemassa on paljon monenlaista ilmaistakin hauskaa tekemistä!

Nauti luonnosta

Luontoa löytyy niin kaupungeista kuin maaltakin, eikä sitä tarvitse Suomessa ikinä lähteä etsimään kovinkaan kaukaa. Pue säänmukainen varustus päälle, ota ystävät mukaan ja suunnista lähimmälle metsäpolulle tai puistoon. Voit myös pakata eväät mukaan ja viettää pidemmänkin ajan luonnon kauneutta ihaillen. Mahtavaa ja täysin ilmaista tekemistä!

Osallistu ilmaiskonsertteihin

Musiikki on mainio tapa viettää vapaa-aikaa ja ainakin suuremmissa kaupungeissa ilmaiskonsertteja järjestetään varsin useinkin. Näistä löytää tietoa ainakin lehtien tapahtumapalstoilta sekä hyvin usein myös sosiaalisesta mediasta.

Käy kirjastossa

Kirjastossa voit viettää aikaasi lukemalla lehtiä ja vaeltelemalla hyllyjen välissä uusia lukukokemuksia etsien. Lainaa kasa uusia kirjatuttavuuksia tai vanhoja suosikkeja ja linnoittaudu päiväksi sohvan nurkkaan lukemaan. Kirjastosta kirjojen lainaaminen on ilmaista, mutta voi viedä mielikuvituksen siivin vaikka kuinka upealle matkalle. Muista vain palauttaa kirjasi ajoissa, niin vältät sakkomaksut.

Tee vapaaehtoistyötä

Vapaaehtoisia kaivataan monissa hyväntekeväisyysjärjestöissä. Voit esimerkiksi lähteä mukaan kaveripalveluun tai vaikkapa varainkerääjäksi jonkin rahakeräyksen aikaan. Vapaaehtoistyö tuo paljon hyvää mieltä niin itselle kuin autettavalle tahollekin, eikä yleensä vaadi kuin oman ajan lahjoittamisen.

Käytä hyväksi ilmaiset sisäänpääsyt museoihin ja näyttelyihin

Museoissa ja näyttelyissä on aina silloin tällöin avointen ovien päiviä, tai päiviä, jolloin sisäänpääsymaksua ei peritä. Nappaa tiedot näistä talteen ja käy tutustumassa historiaan tai taiteeseen, kun se sattuu olemaan mahdollista ilmaiseksi.

Maalaa, piirrä tai kirjoita

Vaikka et olisi oman elämäsi Picasso, on maalaaminen varsin rentouttavaa puuhaa, samoin kuin muukin luova tekeminen. Puuha voi ilmaista mukaansa niin syvästi, että sen parissa päiväkin kuluu huomaamatta. Tähän ei tarvitse sen enempää välineitä kuin mitä kotoa löytyy, maalaustelineen voi hankkia, jos harrastuksesta innostuu pidemmän päälle.

Tutustu asuinkaupunkisi tuntemattomampiin kolkkiin

Liikutko aina samoilla alueilla, samoja reittejä? Nyt on oiva hetki viettää mukavaa vapaapäivää tutustumalla uusiin alueisiin asuinkaupungissasi. Kävele ja ihmettele paikkoja, saatat löytää vaikkapaa uusia lenkkireittejä tai mielenkiintoisia rakennuksia.

Pelaa jalkapalloa kavereiden kanssa

Missään ei ole sanottu, etteivät aikuisetkin voisi kokoontua yhteen vaikkapa epävirallisen jalkapallopelin parissa. Tähän ei tarvita kuin pallo ja jonkinlainen kenttä sekä tietysti porukka iloisella ja rennolla mielellä varustettuja pelaajia. Pelin jälkeen voidaan vaikka nauttia nyyttäri-tyyppisesti tuotuja eväitä ja käydä jälkipelejä.

Siivoa sekaiset kaapit

Vaikka siivoaminen ei ehkä kuulosta siltä kaikkein rentouttavimmalta puuhalta, saa sillä aina aikaan rauhallisemman ja levollisemman mielen. Kaappien siivoamisessa on mukana myös hauskuutta, niistä kun usein tuppaa löytymään mitä mukavimpia muistoja. Laita hyvää musiikkia soimaan ja tutki rauhassa mitä kaikkea oletkaan vuosien varrella säästänyt.