Pienet lisäansiot ovat varmasti tervetulleita jokaiseen rahapussiin. Käytti näitä ansioita sitten varsinaiseen rahantarpeeseen tai vain hauskuuteen, ei ylimääräinen raha ole koskaan pahitteeksi. Joskus, varsinkin akuutin rahantarpeen iskiessä, on hankala keksiä mistä rahaa saisi kasaan. Alla olevalta listalta voitkin helposti napata vinkin tai pari tällaisten tilanteiden varalle tai ihan muuten vain.

 1. Myy ottamiasi valokuvia
  Jos valokuvaaminen sujuu ja sitä tulee harrastettua paljonkin, voit myydä digitaalisia kuviasi netissä toimiville kuvapalveluille. Lataat vain kuvan palveluun, asetat hinnan ja toivot, että mahdollisimman moni tarvitsee juuri ottamasi kaltaista kuvaa.
 2. Myy palvelujasi verkossa
  Jos osaat jonkin muillekin hyödyllisen taidon, kuten ohjelmointia, graafista suunnittelua, kääntämistä tai vaikkapa kirjoittamista, voit myydä osaamistasi muillekin netin kautta. Etsi esimerkiksi freelancer-toimijoiden käyttämiä nettisivuja ja kirjaudu niille.
 3.  Osallistu tutkimuksiin
  Tutkimuksiin osallistumalla – eli periaatteessa tutkimuslomakkeita netissä täyttämällä – voi saada tienattua muutaman kympin. Jälleen kerran aktiivinen etsiminen ja internetin penkominen saattavat osoittautua erittäin tuottoisaksi.
 4. Myy vettä festivaaleilla
  Pienemmissäkin kaupungeissa järjestetään monenlaisia juhlia ja festivaaleja, joissa käy varsin paljon ihmisiä. Varsinkin lämpimällä ilmalla jano voi yllättää missä vain, joten veden myymisellä voit helposti ansaita joitakin euroja. Hanki edullisia vesipulloja ja myy sopivan suuruisella voitolla sellaisissa paikoissa, joissa vettä ei muutoin ole saatavilla.
 5. Osallistu lääketieteelliseen tutkimukseen
  Lääketieteellisissä tutkimuksissa on toki omat riskinsä, mutta niistä saa tietoa aina ennen tutkimukseen osallistumista. Et pääse ehkä huippusuurille tienesteille, mutta voit samalla auttaa yleishyödyllisessä toiminnassa, joten näin saat myös hyvää mieltä.
 6. Jaa mainoksia tai lehtiä
  Mainosten jakajia etsitään tasaisin väliajoin, joten tällaisia töitä on melko helppo löytää. Usein työ vaatii muutaman jakokierroksen viikossa ja tähän päälle mainosten lajittelemisen. Samalla saa myös liikuntaa, jos mainosten jakamisen hoitaa esimerkiksi polkupyörällä tai kävellen. Näin ei tietysti myöskään tule tuhlattua rahaa auton tai mopon bensaan.
 7. Siivoa
  Siivoamalla muiden kotona, voit tienata mukaviakin summia. Jos moppi pysyy kädessäsi ja olet muutoinkin huolellinen siivoaja, ei homma ole kovinkaan hankalaa. Kannattaa muistaa myös se, että ripeä ja tehokas siivoaja saa usein kehuja ja suositteluja ja näin asiakaskunta voi kasvaa laajaksikin. Siivoaja kun on sellaista arjen luksusta, jota mielellään käyttää, mutta jonka ottaa vain hyvien suositusten perusteella.
 8. Ala mysteerishoppaajaksi
  Mysteerishoppaajat, eli palveluiden testaajat ovat henkilöitä, jotka käyvät asioimassa esimerkiksi ravintolassa ja arvioivat palvelua, ruokaa ja monia muita osa-alueita. Näistä niin sanotuista tarkastuksista ei ilmoiteta erikseen ravintolan henkilökunnalle, jotta saadaan oikeanlainen kuva paikan tasosta. Mysteerishoppaajana voit ansaita pientä lisätienestiä ja voipa se olla hauskaakin hommaa.
 9. Myy mainostilaa pellolta tai puutarhasta
  Onko pihallasi tai muulla omistamallasi maalla käyttämätöntä tilaa, jolla ei juuri ole sen suurempaa virkaa. Jos tällaista tilaa löytyy, voi sitä vuokrata mainostaulujen tai -kylttien pystyttämiseen.
 10. Vuokraa huonetta asunnostasi
  Onko asunnossasi ylimääräinen huone täysin tyhjänpanttina? Lisäansiota saadaksesi voit vuokrata tuota huonetta esimerkiksi opiskelijoille tai vaikkapa matkailijoille. Päätä, haluatko vuorata huonetta viikko- vai kuukausiperusteella ja aseta sopiva vuokra. Huomioi myös veden ja sähkön osuus. Huoneen vuokraamista voi kokeilla vaikkapa alkuun muutaman kuukauden ja sen jälkeen katsoa, kuinka se sujuu. Vuokralaisen kanssa eläminen kun ei välttämättä kaikille sovi.